ANLAMAK VE ÖĞRENMEK

02.12.2012 806

'İnsan hangi limana gideceğini bilmezse,hiçbir rüzgar onun için yararlı olamaz' Seneca

ÇALIŞMAK için önce amaçlarınızı belirlemelisiniz. Hangi bölümü kazanmak istediğinizi,hangi üniversiteleri tercih edeceğinizi netleştirmelisiniz.Bu bir meslek seçimidir.Böylece kendi yaşam biçiminizi, toplumsal kimliğinizi de seçmiş oluyorsunuz.ÜNİVERSİTE Sınavlarında BAŞARIYA ulaşmak için şansa yer vermeden  amaçlarınız doğrultusunda planlı,programlı ve disiplinli bir çalışma yürütmelisiniz.Üniversite sınavında başarılı olabilmek için anlama,öğrenme ve hız kazanma çalışmalarınızı sistemli bir biçimde sürdürmelisiniz.

ANLAMAK VE ÖĞRENMEK İÇİN;

DERSTE:

-ÖĞRETMENİNİZ KONUYU ANLATIRKEN DİKKATLİCE DİNLEMELİSİNİZ.

-KISA KISA KENDİ YORUMUNUZLA NOTLAR TUTMALISINIZ.

-ANLAMADIĞINIZ KONUYU MUTLAKA SORMALISINIZ.

-HAYAL KURMAMALI GÜNDÜZ RÜYALARI GÖRMEMELİSİNİZ.

-ÖDEV YAPMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİSİNİZ.

-DEVAMSIZLIK YAPMAMALISINIZ.

EVDE:

-ÇALIŞIRKEN ÖNCE KONUYU OKUMALISINIZ. ÖĞRENMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİĞİNİZ PARÇALARI YÜKSEK SESLE TEKRARLAMALISINIZ

- OKUMA OLABİLDİĞİNCE HIZLI YAPILMALIDIR. AĞIR OKUMA DİKKATİ DAĞITIR.

-ÖĞRENDİKLERİNİZİ KISACA ÖZETLEMELİSİNİZ.

-ÖĞRENDİKLERİNİZİ MUTLAKA TEKRARLAMALISINIZ.

-NE KADAR ÇALIŞACAĞINIZI ÖNCEDEN BELİRLEMEZSENİZ, ÇALIŞMA SONUNDA ÇOK AZ ŞEY HATIRLARSINIZ.

'ÇALIŞMA/TEKRAR-SINAMA-DİNLENME'ÖĞRENMENİN ÜÇ ÖNEMLİ AŞAMASIDIR. BİR SAATLİK ÇALIŞMADAN SONRA 10 DAKİKALIK ARA VERİN.

ÖĞRENDİKLERİNİZİN PEKİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ.ÇALIŞMA ARALARINDA TELEVİZYONDAN UZAK DURUN!...ÖĞRENME ÜZERİNDE EN BOZUCU ETKİYİ TELEVİZYON YAPMAKTADIR.

HIZ KAZANMA ÇALIŞMALARI

'Bir şeyi ezberlemek, bilmek sayılmaz' Montaigne

Artık öğrendiklerinizi sorularla pekiştirmelisiniz. Başlangıçta soruları çözerken çok zaman harcayabilirsiniz.Ancak zaman içinde bu sürenin kısaldığını göreceksiniz.Her gün ortalama 100-150 soru çözmeye çalışmalı,mümkün olduğunca çözdüğünüz soru sayısını sürekli artırmaya çalışmalısınız.

TEKRARLAR

ÖĞRENDİKLERİNİNİZ KALICI OLMALIDIR. UNUTMANIN TEK İLACI PERİYODİK TEKRARLARDIR. Düzenli tekrar yapmayan öğrenci daha önce öğrendiği bilgileri çok az hatırlayacağı için bilgiler arasındaki bağlantıyı kurmakta zorlanır ve verim azalır.

TEKRARIN ZAMAN

GENEL TEKRAR SÜRESİ